AIK – Alexander Isak

soccer football 424278505

AIK:s anfallare Alexander Isak är kanske det mest spännande och omtalade namnet inom svensk fotboll för tillfället. Rykten gör även gällande att han är på väg till den spanska storklubben Real Madrid.

Alexander Isak föddes i Solna 21 september 1999 och inledde karriär i AIK som sexåring. Redan som sextonåring debuterade han i AIK:s A-lag i en match i Svenska cupen i slutet av februari år 2016. I samma match, där AIK vann mot division 2-laget Tenhults IF med 6-0, gjorde Alexander Isak sista målet.

En dryg månad senare, 7 april, gjorde Isak även allsvensk debut i AIK:s match mot Örebro SK som laget vann med 2-0. Givetvis gjorde Isak ett av målen, vilket samtidigt gjorde honom till den yngste allsvenske målskytten i AIK-dressen.

Ganska snart blev Isak ordinarie i AIK:s startelva och i maj skrev han också på ett kontrakt med klubben som sträcker sig över 2018.

Alexander Isak var en av Allsvenskans mest uppmärksammade spelare förra året med totalt tio mål på 24 matcher.

Och nu skall han enligt spanska tidningen Marca vara på väg till Real Madrid för runt 95 miljoner kronor, vilket i så fall skulle vara den största summa en svensk klubb fått för en spelare. Enligt Sportbladet kommer dock Alexander Isak att bli kvar i AIK åtminstone till sommaren.

För en dryg vecka sedan gjorde Isak även debut i landslaget i en träningsmatch mot Elfenbenskusten. Några dagar senare kom även första målet när han satte 1-0 mot Slovakien, ett mål som gjorde Alexander Isak till den yngste målgöraren i landslaget genom tiderna med en ålder av 17 år och 114 dagar.