AIK – Stefan Ishizaki

I över 15 år har Stefan Ishizaki varit en av Allsvenskans största profiler och räkna med att han även i år kommer vara en viktig kugge på AIK:s mittfält.

Stefan Ishizaki föddes 15 maj 1982 i Stockholm. Karriären inleddes i Rågsveds IF. Under åren som junior värvades han av storklubben AIK och debuterade i A-laget endast 16 år gammal i Svenska Cupen våren 1999.

Året därpå debuterade Ishizaki även i Allsvenskan där han snabbt blev en del av startelvan. Våren 2004 lånades han ut till italienska Genoa, men spelade endast fyra matcher och återvände sedermera till AIK.

Efter att AIK åkt ur Allsvenskan hösten 2004 flyttade Ishizaki till norska Tippeligaen och Vålerenga med vilka han var med och vann guld. I och med detta bröt också Vålerenga Rosenborgs dominans som hade 13 raka ligasegar.

Inför säsongen 2006 gick Ishizaki tillbaka till Allsvenskan och IF Elfsborg. Redan första säsongen var han med och vann guld med laget, något som upprepades 2012. I sammanlagt åtta säsonger var han en av Elfsborgs stora profiler och anförde lagets mittfält. Totalt blev det 183 matcher och 48 mål.

Efter säsongen 2013 bestämde sig Ishizaki för att det var dags för något nytt och skrev på för amerikanska LA Galaxy där bland annat den irländske storstjärnan Robbie Keane spelade. Tiden i USA blev hyfsat framgångsrik för Ishizaki med totalt 50 matcher och fyra mål under ett och ett halvt år.

Sommaren 2015 var det dock dags att återvända hem igen. Ishizaki skrev på ett två och ett halvt år långt kontrakt med AIK och 10 juli presenterade klubben sin nygamle spelare.

Sedan återkomsten har Stefan Ishizaki haft en given roll i Solnalagets startelva. I en intervju med Expressen sa han så här om lagets målsättning för säsongen.

– Spelar man i AIK då är det SM-guld som gäller.