Allsvenskan omgång 6

FotbollDen sjätte allsvenskan omgången präglades av mycket mål, men tyvärr också en inte lika rolig incident.

Omgången inleddes med att IFK Norrköping tog emot Hammarby IF hemma på Parken. Efter tre raka matcher utan förlust fick Hammarby se sig besegrade av fjolårsmästarna med 3-1 som därmed också tog steget upp i toppen av Allsvenskan.

Även Östersunds FK kom till matchen hemma mot Örebro SK med tre raka matcher utan förlust i bagaget. Precis som Hammarby IF fick de se den sviten brytas då Örebro tog hem segern med 4-2.

Hemma på Stadsparksvallen tog Jönköpings södra emot Falkenbergs FF i en match som slutade 1-1. Nykonlingarna i Jönköpings södra fortsätter att ta poäng och hänger med i toppen av serien.

Omgångens mest omtalade match var förstås den mellan IFK Göteborg och Malmö FF, dock inte på grund av spelet utan på grund av att matchen fick avbrytas i den 77:e minuten efter att en åskådare i IFK Göteborgs-klacken kastat in ett knallskott som explodare intill MFF-spelaren Tobias Sana. Domaren valde efter detta att inte låta matchen spelas vidare, som vid det laget stod 0-0. Ännu är inget resultat fastställd, men tittar man tillbaka på tidigare liknande incidenter så är det ganska troligt att Malmö FF kommer att tilldömas segern.

En annan match som också spelades i Göteborg blev betydligt trevligare, i alla fall för BK Häcken som besegrade Gefle IF hemma på Bravida Arena med hela 6-1.

Seger blev det även för IF Elfsborg som vann med 3-0 hemma mot Djurgårdens IF, som därmed inkasserade sin tredje raka förlust.

För Helsingborgs IF blev det däremot den tredje raka segern när man slog AIK med 2-1 hemma på Olympia och på Norrporten Arena spelade GIF Sundsvall och Kalmar FF 1-1.