Andreas Isaksson till Djurgårdens IF

Den före detta mångårige landslagsmålvakten Andreas Isaksson återvänder till Sverige och Djurgårdens IF efter tolv år i utlandet. Stockholmsklubben var för övrigt den senaste svenska klubb Isaksson spelade för innan han blev proffs i Rennes år 2004.

Sedan dess har Isaksson även spelat i engelska Manchester City, holländska PSV Eindhoven samt turkiska Kasimpasa, som varit hans hemvist de senaste fyra åren.

Under sina tre år i Djurgården mellan 2001 och 2004 var Isaksson given mellan stolparna och var med och vann två SM-guld och ett cupguld.

För Isaksson var Djurgården ett självklart val när lagets sportchef Bosse Andersson ringde.

– Bosse hörde av sig, la ut frågan och jag tänkte till en sekund – sedan var det klart att jag skulle komma hem igen. Det krävdes ingen övertalning eller betänketid utan det kändes helt självklart att jag skulle hem till Djurgården. Det känns fantastisk kul att komma tillbaka, det är som att komma hem igen, säger Isaksson till Expressen.

Enligt Aftonbladet blir även övergången ekonomiskt fördelaktigt för Isaksson som får tre miljoner kronor i sign on-bonus då han gick gratis från Kasimpasa, som enligt uppgifter gick med på att släppa målvakten utan ersättning. Detta på grund av att Isaksson sedan en tid tillbaka inte varit förstemålvakt samtidigt som klubben ville bli av med en lön på drygt elva miljoner kronor netto per år för Isaksson.