Ångestladdat möte i London

På söndagseftermiddagen spelades det en match där mycket stod på spel mellan Arsenal och Manchester United. Båda lagens säsonger har varit lite av en besvikelse och de måste nu kämpa för att få spela Champions League nästkommande säsong.

Manchester United kom till spel med ett B-betonat lag då man dels har väldigt mycket skador, men också för att man har en returmatch mot Celta Vigo i Europa League på torsdag.

Med det i åtanke var det därför inte förvånande att Arsenal tog ledningen i början av andra halvlek. Granit Xhaka avlossade ett skott från distans som träffade Ander Herrera och ställde David De Gea i United-målet.

Bara tre minuter senare ökade Arsenal på till 2-0 genom förre Unitedspelaren Danny Welbeck. Efter detta kunde Arsenal spela kontrollerat och matchen slutade också 2-0.

Detta var en viktig seger för Arsenal som nu närmar sig United och City i kampen om Champions League-platserna. Storklubben från Norra London har gått till Champions League hela 16 år i följd och efter vinsten igår blandar de nu i kampen igen. Det kommer bli en spännande ligaavslutning.

Arsene Wenger fick också äntligen vinna mot Jose Mourinho, något han verkligen inte är bortskämd med. Wenger har varit hårt kritiserad den här säsongen och många fans och experter anser att han borde kliva åt sidan för att få in nytt blod i Arsenal. I och med den här segern får han dock lite arbetsro och kan fokusera på ligaavslutningen och den stundande FA cup-finalen mot Londonrivalen Chelsea.

Oavsett hur den matchen går blir det nu ett spännande race mellan Arsenal, City, United och Liverpool om de sista Champions League-platserna och det kommer onekligen bli spännande att följa.