Är det ett problem att sport och spel hör ihop?

Det är ingen slump att spelbolagen hopar sig kring de stora sportevenemangen. Det finns ett brinnande intresse kring varje evenemang och vadslagning är ett mycket gammalt fenomen. Men är det bra?

Sport är något som intresserar alla åldrar, det behöver inte vara fotboll utan mängden sportevenemang med vadslagning är enormt. I fotbollen hittar vi förstås de allra största evenemangen men händelser som Wimbledon, Kentucky Derby och ett antal andra attraherar också spelbolag i mycket stor utsträckning. Man kan mena att den sammankopplingen inte är önskvärd utan att spel bör hålla sig till de många casinon som finns runt om i världen. Vi vill slå ett slag för den åsikten!

Att besöka en inrättning för spel är något annat än att besöka en inrättning för sport. Om det sedan är Svenska Spel, ATG eller någon annan aktör gör inte så stor skillnad. Ett sportevenemang bör vara fritt från hasardspel, för det är vad det är. Vad är din åsikt, kan man ha fotboll utan de stora sponsorintäkter spelbolagen innebär och skulle det skada sporten? Eller tror du som vi, att det helt enkelt skulle ta bort spel från ett evenemang som borde passa hela familjen?