Både Celtic och PSG kan straffas efter senaste matchen

Tisdagen den 13:e september var verkligen inte en dag som Celtic kommer att vilja minnas. Inte nog med att PSG dominerade matchen och vann över dem med med fem mot inget, nu visar det sig att de även kan straffas av UEFA för att en Celtic-supporter stormade planen under matchen.

Att förlora med 0-5 är knappast något man ser tillbaka på med nostalgi och varma känslor, speciellt inte när ett av målen man släppte in ett självmål. Just det målet var det för övrigt vår landsman Mikael Lustig som stod för. Och att säga att det var ”mindre än lustigt” är kanske att sparka på någon som redan ligger ned, men något måste ju kunna se det roliga i alla situationer.

Och på tal om att sparka var detta precis vad vår namnlöse Celtic-supporter försökte göra när han sprang ut på planen. Sparken var riktad mot den franske anfallaren Kylian Mbappé i PSG. Som tur var kom Mbappé inte till skada då sparken missade ganska rejält. Detta skedde när båda lagen höll på att ställa upp för avspark efter Edinson Cavani gjorde 3-0 målet på straff.

Bara för några timmar sedan lade UEFA upp ärendet om disciplinär åtgärd mot både Celtic och PSG. För Celtic handlade detta just om mannen som tog sin in på planen, men mot PSG handlade det om förstörelse av egendom, mer specifikt sittplatser på Celtic Park. Både dessa strider emot UEFA:s disciplinära bestämmelser, artikel 16: ordning och säkerhet vid UEFA matcher. Klartecken om vad åtgärden blir kommer att beslutas om den 19:e oktober.