Behrang Safari

Efter åtta år utomlands valde Behrang Safari att förra året återvända hem till Sverige och Allsvenskan. Valet föll så klart på hans tidigare klubb Malmö FF för vilka han troligen kommer vara en viktig kugge i backlinjen den kommande säsongen när skåningarna ska försöka försvara guldet från förra säsongen.

Behrang Safari föddes i Teheran 9 februari 1985 och kom med familj till Sverige och skånska Lund redan som liten. Karriären inleddes som sjuåring i Lunds SK och som 16-åring värvadens han av storklubben Malmö FF.

Den allsvenska debuten gjorde Safari i juli 2004 och samma år var han också med och tog SM-guld med Malmö FF.

Under säsongen 2006 började Safari på allvar etablera sig i startelvan och följande säsong spelade han hela 24 matcher från start.

I juni 2008 skrev Safari på för schweiziska FC Basel där han stannade i sammanlagt tre år under vilka han spelade totalt 94 matcher, gjorde ett mål och var med och vann ligan två gånger, 2010 och 2011.

Sommaren 2011 var det dags för ny klubbadress. Valet föll på belgiska Anderlecht med vilka det blev ligavinst redan första säsongen, en bedrift som upprepades året efter. Dock blev det bara två säsonger i den belgiska ligan.

Sommaren 2013 valde Safari att återvända till sin gamla klubb FC Basel där han skulle komma att stanna under de kommande tre säsongerna och även vinna ligaguld under samtliga av dessa.
I januari 2016 skrev Safari på ett kontrakt med Malmö FF som sträcker sig över säsongen 2020. Dock blev han inte spelklar förrän i mitten av säsongen, men väl där gick han direkt in i startelvan.

Utöver en diger klubbkarriär har Behrang Safari även 31 matcher i blågult.