Champions League 2014

Champions League

Liksom i alla ligor med höst/vår-säsonger så börjar det nu dra ihop sig i Champions League. Slutspelet har startat och de första kvartsfinalerna är avklarade. Vi ska ge er förutsättningarna för fortsättningen av slutspelet.

Likt i artikeln om upplösningen av årets Premier League så inleder vi med att kika på vilka lag som är kvar i kampen om förstaplatsen. Eftersom det nu är slutspel så finns det dock ingen tabell, så vi får nöja oss med att få lagen uppräknade.

Årets kvarsfinaler

Barcelona-Atlético Madrid
Real Madrid-Dortmund
Paris SG-Chelsea
Manchester U-Bayern München

Matcherna spelas 1-2 april och 8-9 april. Det lag som nämns först är det laget som börjar på hemmaplan den 1-2:a april och laget som nämns sist spelar den andra matchen på hemmaplan.

Som vi ser är det inga direkta överraskningar vilka lag det är som är med i slutstriden om pokalen. Det är idel storlag som varje år förväntas prestera och ta framskjutna placeringar i både ligor och Champions League. Om vi ska se till eventuella överraskningar så är det möjligen Atletico Madrid som kanske inte tippats gå så långt på förhand. Men med tanke på den säsong man gör, där man de facto leder spanska ligan före både Real Madrid och Barcelona så är det inga konstigheter att man är med.

Överraskningar?

Helt tvärtom, som på sitt sätt blir en liten överraskning är Manchester United. Laget som prenumererat på framskjutna placeringar i allt de företagit sig under 25-års ledning av Alex Ferguson, men denna säsong har det inget varit sig likt i klubben och man kommer med största sannolikhet att missa nästa års Champions League eftersom man helt enkelt inte ligger tillräckligt bra till i tabellen. I Champions League detta år har det dock sett annorlunda ut än det gjort i ligan. Man har visat upp ett relativt stabilt spel och 1-1 i den första kvartsfinalen hemma mot Bayern München var en styrkemätare om något. För en gångs skull så får man kalla United för en outsider.

Annars är det nog främst Bayern som får ses som favoriter till att vinna även detta år. Med tanke på deras makalösa säsong i ligan, där man redan i mars har säkrat ligavinsten så ska det nog mycket till för att något annat lag ska rå på dem. Speciellt när fjolårsfinalisten och landsmännen i Borussia Dortmund inte riktigt har kommit upp med samma spets som förra säsongen. Återstår alltså mycket, och bland annat då vilka som får spela finalen på Estádio da Luz i Lissabon. Vill ni läsa mer om finalen och arenan den spelas på kan ni besöka www.tippat.se för mer intressant läsning i ämnet.