Chelsea – Diego Costa

Diego Costa football_199592165

Spanjoren Diego Costa är kanske Premier Leagues allra hetaste spelare i dagsläget. Med hela elva mål efter 14 spelade omgångar delar Chelsea-anfallaren ledningen i skytteligan tillsammans med Arsenals Alexis Sanchez.

Diego Costa föddes i Lagarto, Brasilien, 7 oktober 1988 och inledde karriären i São Paulo-klubben Barcelona Esportivo Capela.

I början av år 2006 skrev han på ett kontrakt med portugisiska SC Braga. I början gick det dock motigt för Costa i den nya klubben och han lånades ut till Penafiel i andra divisionen. I december samma år såldes han till den spanska storklubben Atletico Madrid bara för att lånas ut till sin gamla klubb Braga.

Faktum är att det inte blev en enda match för Costa i Atletico Madrid utan istället blev han utlånad till Celta Vigo respektive Albacete en säsong vardera.

Inför säsongen 2009/10 såldes Diego Costa till Valladolid där det inledningsvis gick bra med sex mål på de tolv första matcherna. Dock blev det måltorka resten av säsongen.

Hösten 2010 var Diego Costa tillbaka i Atletico Madrid och säsongen 2013/14 kom det verkliga genombrottet med 27 mål på 35 matcher i La Liga.

Detta gjorde att Chelsea fick upp ögon för honom och sommaren 2014 köpte Londonklubben loss spanjoren för 32 miljoner euro.

Första säsongen blev framgångsrik med hela sju mål på de fyra inledande matcherna, inklusive ett hat-trick mot Swansea. Totalt blev det 20 mål på 26 matcher under den första säsongen i Premier League.

Förra året blev målskörden något mindre med endast tolv mål på 28 matcher. Men den här säsongen har som sagt börjat ypperligt för spanjoren och fortsätter det så här kan det mycket väl bli Diego Costas bästa i Premier League.