Chelsea upp i topp i Premier League

soccer football_398692033

Det blev som väntat ett tätt toppmöte i Premier League mellan Manchester City och Londonlaget Chelsea. En match där Chelsea till slut gick segrande ur striden.

Trots detta var det hemmalaget som började bäst på hemma på Etihad Stadium. Matchen hade kunnat få en helt annan utveckling när Citys Agüero kom fri, men blev stängd av David Luiz. Där kunde domaren mycket väl ha tagit fram det röda kortet, men valde att fria. Strax efter fick Agüero ytterligare ett bra läge, men skottet täcktes av Chelseas Gary Cahill.

Dock skulle hemmalaget få utdelning innan paus. Efter ett hårt inlägg misslyckades Gary Cahill totalt med rensningen och skarvade istället in bollen i eget mål.

I början av den andra halvleken hade Kevin de Bruyne ett bra läge att öka på till 2-0, men istället sköt Diego Costa in kvitteringen för Chelsea efter ett långpass från Cesc Fabregas i den 60:e minuten.

Tio minuter senare small det igen bakom Claudio Bravo i City-målet när Willian kunde kontra in 2-1 för bortalaget. I slutminuten kunde sedan Edin Hazard fastställa slutresultatet till 3-1 för bortalaget.

– Det var väldigt svårt och inte avgjort förrän i sista stund. Mitt lag visade karaktär och det är väldigt viktigt, sade Antonio Conte till Sky Sports efter matchen.

På övertid utspelade sig dock tråkiga scener när Agüero gick in oerhört hårt i en närkamp med David Luiz och fick rött kort. I tumultet som uppstod blev även Agüeros lagkamrat Fernandinho utvisad efter att denne tagit strypgrepp på Fabregas.

Efter matchen var City-tränaren Pep Guardiola besviken på sina spelare.

– Det är synd att det slutade så. Jag tycker inte om det. Jag ber om ursäkt, sade Pep Guardiola