Dags för Champions League-finaler

Fotbollssäsongerna runt om i Europa går mot sitt slut. Lite vemodigt kan man tycka men det finns fortfarande några väldigt spännande matcher kvar att avnjuta för oss fotbollsälskare.

Både damernas och herrarnas Champions League-finaler ska spelas och det är två stormatcher vi bjuds på.

Lyon – Paris

Den 1:a juni drabbar de franska storlagen Lyon och Paris samman i damernas Champions League-final. I den ena semifinalen slog PSG ut engelska Manchester City med svenska Kosovare Asllani i laget. Lyon å sin sida slog ut spanska storlaget Barcelona på sin väg till finalen. Det blir spännande att se två franska lag mötas och då den franska ligan vanns av Lyon får de därmed stå som favoriter även i finalen.

Lyon har bland annat svenska storstjärnan Caroline Seger och amerikanska Alex Morgan i laget men PSG ska inte underskattas då även de har flera bra spelare. De kom också trea i franska ligan vilket gör att de nog kommer bli en svår nöt att knäcka. Återstår att se om Caroline får sin seger.

Real Madrid – Juventus

I herrarnas final drabbar Real Madrid och Juventus samman den 5:e juni. De båda lagen övertygade ordentligt i sina respektive semifinaler mot Atlético Madrid och Monaco vilket gör att förväntningarna är höga inför finalen.

Real Madrid med storstjärnan Cristiano Ronaldo i spetsen leder La Liga med en omgång kvar och har tre poäng ner till jagande Barcelona. Juventus å sin sida har redan säkrat ytterligare en ligatitel och kommer till spel med bra självförtroende i ryggen. Som ni märker är det en final som kommer spelas mellan två lag som verkligen övertygat på slutet och vi kan nog se fram emot en sprakande final.