Damallsvenskan – Omgång 3

Damallsvenskan har sparkat igång och det ser ut att bli en spännande säsong med flera lag som slåss om förstaplatsen. Vi ska idag titta närmare på matcherna i den tredje omgången.

KIF Örebro tog i fredags emot nykomlingarna Hammarby hemma på Behrn Arena. Det blev en jämn match som resulterade i att de två lagen fick dela på poängen. Resultatet skrevs till 2-2 och det får ses som ett fall framåt för Hammarby som därigenom tog årets första poäng.

En annan av seriens nykomlingar, Limhamn Bunkeflo mötte Kristianstad på Limhamns IP. Det blev dock förlust för hemmalaget med 0-3 då Kristianstad var det bättre laget denna lördagseftermiddag.

Norrbottniska Piteå IF tog en tung 3-0 seger hemma på LF Arena mot gästande Kvarnsveden . Stor segerorganisatör i hemmalaget var tvåmålsskytten Julia Karlenäs.

Fjolårsvinnarna i Linköping spelade mot Djurgården på Valborgsmässoafton och vann väntat med 2-1. Matchens lirare var Jessica Samuelsson i hemmalaget som gjorde båda målen för sitt östgötalaget.

Vittsjö hade inför tredje omgången tagit poäng i de två matcher de hittills spelat. På måndagskvällen blev dock Kopparberg/Göteborg för svåra och Vittsjö förlorade med 2-0.

Den tredje omgången avslutas imorgon med ett toppmöte mellan Eskilstuna och Rosengård. Båda lagen är hittills obesegrade och har radat upp segrar i säsongsinledningen. Det blir spännande att se vilka som avgår med segern.