Eskilstuna United DFF

817605-soccer-ball-isolated

Eskilstuna United DFF bildades i september år 2002 genom en sammanslagning av de bägge Eskilstunaklubbarna Slagsta IK:s och Tunafors SK:s damsektioner. Laget spelar sina hemmamatcher på Tunavallen som har plats för 7 800 åskådare. Arenan är även hemmavist för IFK Eskilstuna samt Eskilstuna City FK.

Efter att ha tillbringat ungefär tio säsonger i division 1 med undantag för en ettårig sejour i division 2 lyckades laget vinna Elitettan 2013 och således kvalificera sig för spel i Damallsvenskan år 2014.

Första säsongen i den högsta serien får väl ändå betecknas som godkänd med tanke på att man slutade på en stabil sjundeplats.

Den andra säsongen, år 2015, gick ännu bättre. Efter att ha legat med i toppen under hela säsongen lyckades Eskilstuna i början av hösten ta sig förbi ledande FC Rosengård upp på en förstaplats. Där såg det också länge ut som att man skulle bli kvar, men efter 0-0 mot Linköping i den näst sista omgången förlorade man ledningen, men blev till slut ändå två, vilket är starkt för ett lag som två år tidigare spelat i divisionen under.

Andraplatsen i förra årets Damallsvenskan innebär även att Eskilstuna är klarar för höstens Women’s Champions League, vilket skall bli spännande att följa.

Eskilstuna United spelar sin första match i Damallsvenskan 17 april hemma på Tunavallen där man möter nykomlingen Djurgårdens IF FF.