KIF Örebro DFF

KIF Örebro DFF, som tidigare hette Karlslunds IF DFF, bildades redan år 1920, men det var dock inte förrän år 1980 som klubbens damsektion bildades. Laget ligger på 15:e plats i den allsvenska maratontabellen.

Laget debuterade i Damallsvenskan år 2003 och då under namnet Karlslunds IF. Första säsongen spelade laget hyfsat och slutade på en åttondeplats. Därefter etablerade sig laget som ett stabilt mittenlag i serien. Inför säsongen 2005 bytte man också namn till det nuvarande KIF Örebro och värvade Pia Sundhage som tränare.

Under de följande åren varvades sjätteplatser med sjundeplatser och tre femteplatser i rad åren 2009, 2010 och 2011. År 2010 vann KIF Örebro även Svenska Cupen.

År 2012 kom dock en liten sämre säsong när laget inte blev bättre än tia med endast tre poäng ner till strecket. Året därpå var ordningen återställd och KIF Örebro slutade återigen på en sjätteplats.
2014 däremot höjdes nivån på spelet avsevärt och laget slutade till slut på en andraplats bakom suveränen FC Rosengård. Förra säsongen var dock mer normal med KIF Örebro-mått mätt och laget kom femma i Damallsvenskan.

Sina hemmamatcher spelar laget precis som Örebro SK på Behrn Arena som har plats för 13 500 åskådare. Publikrekordet för en KIF Örebro-match är från förra året då laget mötte Paris Saint Germain i UEFA Women’s Champions League och lyder på 5 976 åskådare.

Sin första match i Damallsvenskan 2016 spelar KIF Örebro den 17 april hemma mot Umeå IK.