Kvarnsvedens IK

En av årets två nykomlingar i Damallsvenskan och som också skall bli lite extra intressanta att följa är Kvarnsvedens IK. Klubben som är hemmahörande i Borlänge bildades år 1962, då under namnet BTK Verdandi. År 1974 bytte man namn till Kvarnsvedens IK.

Laget gjorde som nog en del vet en fullkomligt formidabel säsong förra året i Elitettan. Efter att ha inlett säsongen hyfsat blev man bara bättre och avancerade till uppflyttningsplats efter sju omgångar. Ett par omgångar efter det tog laget också över ledningen från Djurgårdens IF, som dock återtog den ett par omgångar senare.

Under sommaren lyckades dock Kvarnsveden återta ledningen i serien och höll den sedan hela vägen in i kaklet. Laget var dessutom klara för Damallsvenskan ett antal omgångar innan serien var färdigspelat. I slutändan vann man serien med fem poäng till godo på tvåan Djurgården och hela tio poäng ner till trean IFK Kalmar.

Den kommande säsongen blir Kvarnsvedens första i Damallsvenskan och första matchen i denna spelar laget hemma mot skånska Vittsjö GK på Kvarnsvedens IP den 17 april. För den som vill se laget ta emot fjolårsmästarna får dock vänta till sommaren. Först den 9 juli spelar Kvarnsveden hemma mot FC Rosengård.