Linköpings FC

Linköpings FC är definitivt ett av de lag som kommer att vara med i toppen och kämpa mot förra årets mästare FC Rosengård om guldet.

Linköpings FC bildades i november år 2003 som ett resultat av en satsning på elitfotboll mellan BK Kenty DFF och hockeyklubben Linköpings HC. Satsningen bar frukt direkt då man som nykomling slutade sexa i Damallsvenskan år 2004. Succén följdes upp med en fjärdeplats 2005 och en tredjeplats år 2006 och det med spelare som Josefine Öqvist, Sara Larsson, Caroline Seger och Frida Östberg i laget.

År 2007 var något av ett mellanår för Linköping då man inte slutade bättre än sexa i serien. Året därpå gick det dock och bättre och man slutade på sin bästa placering dittills i form av en andraplats. Samma år, nämligen den 3 september, sattes också publikrekord i Damallsvenskan i hemmamatchen mot Umeå IK då över 9 400 åskådare bevistade Folkungavallen.

År 2009 var succén ett faktum när Linköping efter sex år i Damallsvenskan äntligen lyckades plocka hem SM-guldet med endast en poäng till godo på de regerande mästarna i Umeå. Extra grädde på moset var förstås att segern säkrades i näst sista omgången mot just Umeå hemma på Folkungavallen.

Sedan guldet år 2009 har Linköping placerat sig i toppen av Damallsvenskan med några få undantag. Förra säsongen slutade laget på en fjärdeplats.

Utöver ett SM-guld har Linköping också hela fem segrar i Svenska Cupen, 2006, 2008, 2009, 2014 och 2015. Laget ligger även på plats nummer 12 i den allsvenska maratontabellen.

Några kända profiler genom åren är bland andra målvakten Hedvig Lindahl, Kosovare Asllani, Sofia Lundgren, skyttedrottningen Manon Melis, Nilla Fischer samt de tidigare nämnda landslagsspelarna Caroline Seger, Frida Östberg samt Josefine Öqvist.