Das Bundesliga

Vi har tidigare i veckan uppmärksammat att La Liga börjar under fredagskvällen, något vi så klart ser fram emot väldigt mycket. Men det är inte den enda europeiska fotbollsligan som börjar ikväll. Den tyska högstaligan, Bundesliga, börjar också ikväll och vi kunde inte vara mer taggade. Det är därför på sin plats med en liten genomgång av denna liga också. Håll till godo!

Fjolårets uppstickare, nykomlingen Leipzig, har fått behålla sina viktigaste spelare som Werner, Keïta och svenska stjärnan Emil Forsberg. Med ännu en försäsong i ryggen bör de kunna ta ytterligare steg och vara en nagel i ögat på giganten Bayern München. Det blir också spännande att se hur de klarar sig i Champions League som de deltar i för första gången. Kommer Forsberg få sitt definitiva genombrott på Europascenen?

Fjolårets mästare Bayern München ser oförskämt starka ut även i år och blir nog svåra att rubba från förstaplatsen. Man har visserligen tappat Philip Lamm och Xabi Alonso men har en bred trupp som förhoppningsvis ska kunna fylla det mesta av det tomrum de två stjärnorna lämnar efter sig. Man har också bland annat värvat colombianske mittfältaren James Rodriguez. Det blir väldigt spännande att se om han kommer slå sig in i Münchens stjärntäta startelva.

Borussia Dortmund kom på tredje plats ifjol och siktar så klart på att klättra en eller två placeringar i årets ligatabell. Att en av lagets största stjärnor, fransmannen Ousmane Dembélé, ryktats till Barcelona under i princip hela sommaren skapar dock en del frågetecken för lagets status då en eventuell försäljning av honom skulle lämna ett stort tomrum efter sig. För oss svenskar blir det dock spännande att se om Alexander Isak som lämnade AIK i januari kommer få spela något under årets säsong. Oavsett blir det spännande att följa hans fortsatta utveckling.

Förutom denna trojka finns det så klart många andra lag som vill lägga sig i titeldiskussionerna men det ska mycket till om det inte är något av de har tre lagen som står där med segern när säsongen summeras. Nu kör vi!