Delad poäng i svängig match på Tele2 Arena

Playing soccer

Precis som förra omgången blev även helgens omgång i Allsvenskan målrik på sina håll, bland annat på Tele2 Arena där Hammarby IF tog emot Falkenbergs FF och där hemmalaget fick sig en riktigt kalldusch i första halvlek.

Efter bara 13 sekunder åkte Hammarbys Erik Israelsson på en tuff smäll och tvingades utgå. Värre skulle det dock bli när Falkenbergs 17-årige talang Jesper Karlsson i den 16:e minuten satte 1-0 bakom Ögmundur Kristinsson i Bajenmålet.

Drygt tio minuter senare smällde det igen när Rasmus Sjöstedt satte 2-0 för gästerna efter pass från Jesper Karlsson. Bara minuter senare, i den 34:e minuten kom samme Karlsson fri och rullade in 3-0.

I det här läget var det inte mycket som talade för hemmalaget, men man lyckades få in en reducering till 1-3 strax innan paus efter mål Kennedy Bakircioglu och även 2-3 efter en lobb av Imad Khalili, som ersatt skadade Erik Israelsson.

Efter paus jagade Hammarby en kvittering och fick också utdelning efter en timmes spel när Richard Magyar fick till en riktig kanon från 30 meter vilket innebar utjämning till 3-3 som också blev slutresultatet.

För Hammarbys del var det en viktig poäng eftersom man i och med denna fortsatt har ett avstånd ner till nästjumbon Falkenberg på sex poäng.

Även i den andra matchen i huvudstaden mellan AIK och Malmö FF på Friends Arena blev det delad poäng, 1-1. Oavgjort, 3-3, blev det även för serietvåan IFK Norrköping hemma mot Östersunds FK och likaså i västderbyt mellan IF Elfsborg och IFK Göteborg som slutade 1-1, vilket gör att läget i toppen är oförändrat.

Seger blev det däremot för Gefle IF som slog Kalmar FF hemma med 4-2, för Jönköpings Södra som slog Djurgårdens IF hemma med 1-0 samt för Helsingborgs IF som bortaslog GIF Sundsvall med 2-0. Matchen mellan Örebro SK och BK Häcken på Behrn Arena slutade 0-0.