Den gamla damen och den stora sonen

De sex senaste åren har den italienska ligan, Serie A, vunnits av ett och samma lag. Turinlaget Juventus har sannerligen återupprättat sitt rykte som storklubb efter den mutskandal som skakade klubben i början av 2006. Inför årets säsong har man visserligen tappat försvarsbjässen Andrea Bonucci till AC Milan men det blir nog ändå svårt att stoppa den svartvita lagmaskinen.

Juventus eller ”Den gamla damen” som de också kallas har inte bara sålt utan också värvat spelare under sommarens transferfönster. 30-åriga mittfältaren Blaise Matuidi blev i veckan presenterad som Juventus senaste värvning. Fransmannen kommer närmast från Paris Saint-Germain där han varit en viktig kugge i det lag som förra året kom tvåa i Ligue 1 men som varit väldigt framgångsrika under tidigare säsonger. Det blir spännande att se hur det går för honom i Serie A.

Om det är någonting man kan vara säker på när det kommer till Juventus så är det att Gianluigi Buffon står mellan stolparna. Den 39-åriga målvakten har spelat i klubben sedan 2001 och har gjort över 450 matcher för Juventus. En riktig klubbikon med andra ord. När han nu inleder ännu en säsong är det som lagets självklara galjonsfigur och efter att Fransesco Totti avslutat karriären är han nu en av få riktiga trotjänare som finns kvar i världsfotbollen.

Bara det är en anledning att följa Juventus men de har också ett riktigt spännande lag i år. Förutom tidigare nämnda Matuidi gör spelare som Dybala, Cuadrado och Higuain att det nog kommer slå gnistor om Juventus i år.