Den största övergången genom tiderna

Under veckan har det kommit allt intensivare rykten om att brasilianske anfallaren Neymar ska vara på väg att lämna den spanska storklubben Barcelona för Paris Saint Germain. På fredagen kom slutligen beskedet som bekräftade de rykten som florerat. Neymar går till PSG för en rekordsumma.

25-åriga Neymar da Silva Santos Júnior gjorde tidigt ett starkt intryck på fotbollspubliken då han redan som 17-åring debuterade för Santos i den brasilianska högstaligan. Efter sex framgångsrika år tog han klivet över Atlanten för att ta nästa steg i sin karriär. Barcelona vann kampen om hans signatur med en rad andra europeiska storklubbar.

I Barcelona har Neymar bildat anfallstrio med världsstjärnorna Lionel Messi och Luis Suarez. Trion har bildat ett av världens bästa anfall och man har bland annat vunnit Champions League och La Liga under Neymars tid i klubben.

Många blev därför förvånade när ryktena började komma om att Neymar ville lämna Barcelona och fortsätta sin karriär i den franska huvudstaden. Något som också bidrog till förvåningen bland fansen var den utköpsklausul som Neymar hade inskriven i sitt kontrakt. 2,2 miljarder kronor. Detta belopp gör honom till den dyraste fotbollsspelaren någonsin och är mer än dubbelt så stort som förra årets rekordaffär då Paul Pogba gick från Juventus till Manchester United.

Den höga prislappen kommer göra att fansens förväntningar stiger ytterligare och det blir spännande att se om Neymar kan leva upp till dessa förväntningar. Tröjan med nummer 10 väntar nu på honom i Paris, en tröja som tidigare bland annat burits av Zlatan Ibrahimovic.