Dopingskandal i Allsvenskan

Dopingfall har alltid hamnat i fokus när de dyker upp och igår var ingen skillnad. Säga vad man vill doping, men att det är något som många har åsikter om är det verkligen ingen som kan förneka.

Klubben det handlar om i detta fall är Sirius och spelaren är målvakten Joshua Wicks, 34. Detta presenterades i ett pressmeddelande efter bortamatchen mot Hammarby och man höll sedan en presskonferens kl 17:00 igår. Lagläkaren Jakob Johansson bekräftar att det är nedbrytnings produkter från kokain i provet.

Sirius ordförande Ove Sjöblom sade själv att det är en jättechock och att klubben aldrig drabbats av något liknande tidigare. Han meddelar även att Wicks inte fått sparken ännu utan stängdes först av omedelbart. Sjöblom sade dock själv att konsekvensen av detta är att Wicks karriär är över.

Strax därefter blev det känt att Sirius inte riskerar poängavdrag för händelsen. Enligt tävlingsbestämmelserna hos Svenska Fotbollförbundets måste det vara minst två spelade som identifieras som dopade för att det ska bli tal om poängavdrag.

Vad än folk tycker om Wicks och denna situation verkar den allmänna åsikter vara att Sirius har skött detta så bra man bara ha kunnat. Majoriteten avser att de har visat stor integritet i detta ärende och upprätt exemplariskt för svensk fotboll.