Dramatiskt på Stadsparksvallen

Senaste omgången i Allsvenskan överskuggades i stort sett helt av vad som hände i matchen mellan Jönköpings södra och Östersunds FK där en åskådare attackerade Östersunds målvakt Aly Keita i slutet av matchen vid ställningen 1-1.

Efter att ha jagat Keita lyckades åskådaren fälla målvakten till marken innan ordningsvakter kom till undsättning och kunde föra åskådaren av planen. Aly Keita låg kvar ett tag i gräset och tog sig för huvudet, men reste sig till slut.

Huvuddomaren Jonas Eriksson valde efter incidenten att bryta matchen.

– Jag saknar ord. Det var olustigt och chockartat. Jag har aldrig varit med om att någon sprungit in på planen och misshandlat någon på det här sättet. Östersunds målvakt var fysiskt skadad och kunde inte fortsätta matchen, samtidigt kände Östersunds spelare en olust och ovilja att fortsätta. Beslutet att avbryta matchen var därför enkelt, sade Jonas Eriksson till C More efter matchen.

Vad som händer med resultatet är ännu oklart, men Svenska Fotbollsförbundets riksombud Artur Ogelid har lämnat in en anmälan till Disciplinnämnden där denne yrkar på att reslutatet skall fastsällas till 1-1.

I övrigt så är det tämligen oförändrat i toppen av Allsvenskan. IFK Norrköping leder fortfarande med två poäng före Malmö FF med en match mer spelad. Dock tappade de bägge topplagen mark till de jagande efter oavgjorda resultat borta mot Gefle IF respektive Kalmar FF.

Samtidigt vann både IFK Göteborg och AIK sina hemmamatcher mot Falkenbergs FF respektive Helsingborgs IF. Detta gör att AIK på en tredjeplats nu har sex poäng upp till MFF och IFK Göteborg sju poäng.

Noterbart är också att Helsingborg tack vare förlusten borta mot AIK nu är nere på kvalplats, dock ligger laget på samma poäng som Djurgårdens IF.