En poäng för Blågult i VM-kvalet

Sveriges första match i kvalet till fotbolls-VM i Ryssland år 2018 mot Holland slutade 1-1, ett resultat svenskarna ska vara nöjda med, för det kunde lika gärna ha blivit noll poäng då Holland fick ett mål bortdömt på övertid.

Dessutom hade det holländska laget ett klart övertag under hela matchen. Hade det inte varit för Robin Olsen i det svenska målet hade det kunnat sluta med betydligt fler mål än ett för Holland.

Trots ett klart holländskt övertag lyckades ändå Marcus Berg slå in 1-0 med en chip strax utanför straffområdet i den 43:e minuten.

– Själva målet var fantastiskt, jag tycker vi ska ha frispark och de flesta slutar spela. Han (Kevin Strootman) står och såsar med bollen och jag tar den och skickar in den i mål, sade Berg till Sportbladet direkt efter matchen.

I den andra halvleken fortsatte den holländska dominans och till slut lyckades Wesley Sneijder slå in 1-1 på retur efter ett välplacerat skott från Daryl Janmaat.

Efter kvitteringen kom Holland fram till flera farliga chanser och på stopptid nickade också Bas Dost in bollen i mål efter en luftduell med Victor Nilsson Lindelöf. Målet blev dock bortdömd eftersom domaren hittade en ojusthet i momentet innan, något som Hollands förbundskapten Danny Blind inte instämde i.

– Det borde inte ha dömts bort. Han använder sin kropp på ett naturligt sätt, sade Blind.

Efter matchen var den svenske förbundskaptenen Janne Andersson inte helt nöjd med den svenska insatsen.

– Om vi ser matchen ur ett fotbollsmässigt perspektiv finns det mycket att jobba på, det finns väldigt mycket att jobba på. Det skulle vara konstigt annars om vi skulle ha fått ordning på allt på en gång. Vi blir för långa i vårt spel,tappar lite för mycket boll för att det ska vara hälsosamt mot ett lag som Holland. Då är de skickliga och då får de tryck på oss, sade Andersson till Sportbladet efter matchen.