Engelsk final i Champions League

För den som följer Champions League har det varit en minst sagt händelserik vecka med den ena överraskningen efter den andra.

Liverpool – Barcelona

Barcelona avgjorde med 3-0 under den första delen av semifinalen. En vinst som många trodde skulle innebära en bekväm väg till finalen. Denna seger gav Barcelona ett gott självförtroende inför den andra delen av semifinalen, kanske ett lite för gott självförtroende. Tidigt under matchen passade nämligen Barcelona på att skriva ett kaxigt inlägg på Twitter. Något de senare skulle komma att ångra då Liverpool avgjorde matchen med 4-0. Vilket betyder att Liverpool vann dubbelmötet med 4-3. Målskyttar för liverpool var inhopparen Georginio Wijnaldum och Divock Origi.

Ajax – Tottenham

Även här så lyckades det vinnande laget vända från ett underläge. Det första mötet i semifinalen slutade med 1-0 till Ajax där Donny van de beek satte matchens enda mål redan efter 15 minuter. Eftersom att de tog första semifinalens första vinst på bortaplan så kände sig trygga med att spela nästa match på hemmaplan. En match som skulle kunna ta laget till sin första Champions League-final på 23 år. Dock så skulle matchen inte bli lika lätt som tänkt. Trots en bra start med två mål under de första 35 minuterna så kom en överraskning vid namn Lucas Moura. Han lyckades nämligen leverera 3 mål där sista målet kom in i 95:e minuten. Denna hattrick räckte för att göra Tottenham klara för final.

Liverpool – Tottenham

Dessa matcher har efter många överraskningar resulterat i en engelsk final, för första gången på 11 år. Matchen går av stapeln den 6 Juni klockan 21:00 svensk tid. Så se till att göra plats i schemat och bjud in vännerna till en minst sagt sevärd match!