Experter tippar Allsvenskan 2016

Fotbollsfinal

Eftersom Allsvenskan sparkar igång om några veckor har det också blivit den tiden på året då det blivit dags att tippa hur serien kommer att sluta i år. Här tänkte vi titta närmare lite på hur tipsen ser ut inför tror årets Allsvenskan.

Som vanligt inför en allsvensk säsong handlar en hel del om de vanliga topplagen Malmö FF, AIK och IFK Göteborg. Även IF Elfsborg spås ligga med i toppen. För fjolårets mästare IFK Norrköping ser det tuffare ut åtminstone om man ska tro experterna där i princip inte någon tror att Peking kommer att kunna upprepa fjolårets bedrift.

Slutsatsen är alltså att Lennart Johanssons pokal i början av november kommer att hamna i någon av de tre storstäderna eller möjligtvis Borås.

Tittar man på hur spelbolagen sätter sina odds så tror flera på att 2013 och 2014 års mästare Malmö FF återigen kommer att ta hem Allsvenskan.

Ett annat intressant tips kommer från analytikerna bakom fotbollsspelet Football Manager som tre år i rad lyckats förutspå hur engelska Premier League. Dessa tror att AIK kommer att ta hem guldet före IFK Göteborg respektive Malmö FF, återstår att se om detta blir verklighet.

Tittar man i botten så är det framför allt tre lag som är tippade att åka ur och det är de bägge nykomlingarna Östersunds FK och Jönköpings södra samt Falkenbergs FF som med nöd och näppe lyckades fixa nytt kontrakt förra året efter kvalspel mot IK Sirius.

Givetvis kan det ju också vara roligt att tippa Allsvenskan på egen hand. Ett bra tips kan vara att ta fram ett papper och skriva ner hur man tror att det går och sedan plocka fram när serien är färdigspelad i början av november för att se hur pass bra tippare man är.