Fallet om Emiliano Sala

Det är nog många som inte hört talas om Emiliano Sala innan måndag. Tyvärr är det inte glad historia vi talar om utan en tragedi. Här sammanfattar vi kort vad som är känt hittills om Emilianos försvinnande.

Allt började med rapporter om att Emilianos privatplan försvunnit över Engelska kanalen på måndagskvällen. Emiliano var endast en av två som var med i planet som kom från Nantes, Frankrike och på väg till Cardiff, Wales. Cardiff City hade bara i lördags värvat den argentinska spelaren och fått honom på ett 3,5 årskontrakt. För övrigt det dyraste nyförvärvet klubben har gjort.

Som tiden gick fick vi uppdateringen att polisen inte gjort några framsteg i sökandet efter planet. Argentinsk media gick idag, den 23:e januari ut med ljudinspelningar Emiliano skickat till sina vänner från insidan av planet. Enligt detta meddelande beskriver han planet som om det ser ut att hålla på att falla sönder. I en vidare meddelande säger att om de inte hört något av honom inom en och en halv timme kanske de behöver skicka ut någon för att leta efter honom och att han börjar bli orolig. Över sms ska han tydligen också ha sagt till en vän att planet gav ifrån sig ”märkliga ljud”.

Polisen i Gurnsey släppte vidare uppgifter under dagen och menade att man söker med fyra möjligheter i åtanke.

  1. Att de landat någonstans med inte tagit kontakt med någon.
  2. Att de landade på vattnet, blev upplockad av en passerade båt men inte tagit kontakt med någon.
  3. Att de landade i vattnet och lyckades ta sig till livbåten man visste fanns ombord.
  4. Att planet bröts upp vid kontakt med vattnet och alla ombord hamnade i vattnet.

På grund av det extrema kalla vattnet så här års misstänker experter att ingen nog skulle överleva mer än en timme utan något skydd. De flesta fruktar det värsta i nuläget, men sökningen pågår fortfarande. Polisen prioriterar teorin om livbåten i nuläget.