Feministisk seger i Bundesliga

För den som vill bevittna ett stort historiskt ögonblick och en viktig feministisk seger i helgens omgång av Bundesliga, är det bara till att sitta klistrad vid rutan eller att snabbt boka matchbiljetter och ta sig till Berlin. Under matchen mellan bortalaget Werder Bremen och hemmalaget Heartha Berlin, blir nämligen Bibiana Steinhaus då den första kvinnliga domaren någonsin att döma en herrmatch i någon utav Europas högsta fotbollsligor.

Nu när det väl är på väg att hända så känns det inte som en dag för tidigt som en kvinnlig fotbollsdomare får chansen att kliva in på planen under en toppmatch i herrfotboll för att göra sitt. Det ska därför bli ett sant nöje att få bevittna kapabla Bibiana Steinhaus framfart under matchen mellan Heartha Berlin och Werder Bremen. Vi misstänker att hon inte kommer ha några som helst problem att hålla matchen under kontroll och hålla de båda lagen i schack under helgens match på Olympiastadion i Berlin.

Bibiana själv uppger sig vara hedrad över att ha blivit betrodd uppgiften men poängterar samtidigt klart och tydligt att det egentligen bara rör sig om vilken fotbollsmatch som helst. Hon är även tydlig med det faktum att hon fått sitt uppdrag tack vare sina goda färdigheter som fotbollsdomare och inget annat.

Hemmalaget har dock sett till att göra sitt bästa för att smida medans järnet är varmt och har därför sett till att halvera biljettpriset för alla tjejer som är sugna på att närvara under den uppsnackade matchen. Vi här på Fotbollsbloggen ser inget negativt i detta, utan är istället klart positiva till klubbens initiativ. Förhoppningsvis leder detta till att mängder av kvinnliga fotbollssupporters kommer att ta vara på det rabatterade priset för att tillsammans fylla Olympiastadion till bristningsgränsen!