GIF Sundsvall – Sebastian Rajalakso

Mittfältaren Sebastian Rajalakso återfinns sedan tre år tillbaka i GIF Sundsvall. De senaste åren har präglats av skador, men nu är han tillbaka och revanschsugen inför årets Allsvenskan som drar igång om en dryg månad.

Sebastian Rajalakso föddes 23 september 1988 i Enköping. Karriären inleddes i Fanna BK innan han flyttade till Enköpings SK år 2000. Säsongen 2007 gjorde han åtta mål i Superettan och på hösten samma år skrev han på ett fyraårskontrakt med Djurgårdens IF.

Sin debut i Allsvenskan gjorde han i premiären borta mot IFK Norrköping, en match där han också gjorde sitt första mål. Detta följdes upp med mål även i de nästkommande fyra matcherna, vilket gjorde att han blev lite av en snackis i den allsvenska upptakten.

Totalt blev det fem säsonger i Djurgårdströjan, 127 matcher och 18 mål. Rajalakso tillhörde Djurgården även säsongen 2013, men var under hela det året utlånad till Syrianska FC.

Efter 2013 flyttade Rajalakso till Polen och Jagiellona Bialystok där det dock inte gick något vidare. Det blev endast sju matcher innan han blev utlånad till B-laget, Jagiellona II Bialystok, i de lägre divisionerna.

Hösten 2014 återvände Rajalakso till Sverige och Superettan för spel i GIF Sundsvall. Här gick han rakt in i startelvan och var med och förde upp laget i Allsvenskan, endast en poäng före trean Ljungskile SK.

På grund av problem med hjärtrusningar under förra säsongen spelade Rajalakso endast åtta matcher från start. Självklar hoppas han att årets allsvenska säsong ska bli betydligt bättre.

– Jag gjorde nyligen en ny check och det ska inte vara några problem. Jag har tränat på under vintern och det har känts bra. Jag känner mig lite revanschsugen faktiskt, sade Rajalakso till Upsala Nya Tidning för en månad sedan.