Hammarby IF – Kennedy Bakircioglu

soccer football_539787715

Mittfältsmatadoren Kennedy Bakircioglu är utan tvekan Hammarby IF:s största profil i dagsläget tillika lagkapten.

Kennedy Bakircioglu föddes 2 november 1980 i Södertälje. Karriären inleddes i Assyriska FF där han redan som 15-åring gjorde debut i A-laget. År 1999 värvades han till Hammarby där han skulle bli kvar i fyra säsonger. Totalt blev det 127 matcher och 38 mål och var också med och tog SM-guld hösten 2001.

Efter säsongen 2003 lämnade Kennedy Bakircioglu Hammarby för spel i grekiska Iraklis. Dock var tiden i den grekiska klubben tung och på två säsonger blev det 24 matcher och fyra mål.

Betydligt bättre gick det då i holländska FC Twente som blev nästa klubbadress. Snabbt tog Bakircioglu en plats i startelva och under två säsonger blev det totalt 66 matcher och 23 mål.

Efter succén i FC Twente började även större klubbar få upp ögonen för svensken och sommaren 2007 skrev Bakircioglu på ett fyra år långt kontrakt för den holländska storklubben Ajax. Dock hade han svårt att ta en plats i startelva. Under sina totalt tre säsonger i klubben spelade han endast 35 matcher.

Efter två år i spanska Racing Santander kände Kennedy Bakircioglu att det var dags att återvända hem igen och i slutet av sommaren 2012 var han tillbaka i Hammarby som på den tiden spelade i Superettan.

Sedan dess har Kennedy Bakircioglu varit en av Hammarbys mest betydelsefulla spelare och i början av december förra året förlängde han kontraktet med klubben ytterligare ett år.

– Vill bara härmed bekräfta till er alla, att vi är överens nu och jag ser framemot nästa säsong med nya framgångar med den nya coachen och Hammarbys process, lät Kennedy Bakircioglu meddela via Instagram.