Helsingborg tappar i bottenstriden

Med nio omgångar kvar har Allsvenskan gått in i något av ett slutskede och för ett av lagen, nämligen Helsingborgs IF, börjar det se riktigt tufft ut. Efter söndagens förlust borta mot Östersunds FK har man nu fyra poäng upp till säker mark.

Antony McAulay / Shutterstock.com

Antony McAulay / Shutterstock.com

För skåningarna började det tungt inför drygt 5 100 åskådare på Jämtkraft Arena. Redan i 14:e minuten lyckades Östersunds Curtis Edwards slå in 1-0 bakom Tomer Chencinski i HIF-målet och bara sju minuter sedan ökade Alex Dyer på till 2-0. Därefter kontrollerade Östersund matchen på ett förtjänstfullt sätt, vilket i och för sig inte var så svårt då HIF saknade självförtroende i såväl anfallsspel som försvarsspel.

Förlusten var lagets femte raka och för Helsingborg och tränaren Henke Larsson gäller det nu att se framåt.

– Fortsättningen är ju att så snabbt som möjligt glömma och gå vidare till nästa match. Det finns inget annat. Det gäller för oss att ta en match i taget och påverka det vi kan påverka, sade Larsson till Cmore direkt efter matchen.

För Östersunds del ser det desto ljusare. I och med vinsten avancerar laget nu till en sjätteplats i tabellen och har faktiskt bara tre poäng upp till IFK Göteborg på en fjärdeplats.

– Det är alla runt omkring, tränaren och alla. Vi jobbar hårt för att kämpa och vinna matcher. Det är bara att titta uppåt i tabellen. Fortsätter vi så här blir det riktigt bra, en rolig höst, sade Östersunds mittback Sotirios Papagiannopoulos till C More efter matchen.

I toppen av Allsvenskan är det fortsatt oförändrat. Malmö FF leder med en poäng före fjolårsmästarna IFK Norrköping som i sin tur har sju poäng ner till AIK på en tredjeplats.