Helsingborgs IF allt närmare kval

soccer football_302300366

2016 har verkligen inte varit Helsingborgs år i Allsvenskan. Med endast en seger på de senaste elva omgångarna ser det allt mer ut som att det blir kval för skåningarnas del.

I den senaste matchen mot Hammarby IF såg det dock länge ut som att det skulle bli en välbehövlig poäng efter en medioker match inför drygt 7 600 åskådare på Olympia. Men i den 83:e minuten lyckades Romulo nicka in 1-0 för gästerna samtidigt som Matt Pyzdrowski i HIF-målet halkade till.

Förlusten innebär att Helsingborg nu har hela sex poäng upp till säker mark då GIF Sundsvall slog Jönköpings södra med 3-1 hemma. Med endast fem omgångar kvar att spela har Helsingborgs tränare Henrik Larsson nu börjat förbereda sig för eventuellt kvalspel.

– Vi kommer att börja scouta kvallagen från och med nu. Vi måste förbereda oss på att det kan bli kvalspel och samtidigt se upp för Gefle som får en ny möjlighet här. Gäller att bygga så mycket plats neråt nu, sade Henrik Larsson till Sportbladet direkt efter matchen.

För Hammarbys del är läget ett helt annat. Tack vare segern har laget i praktiken säkrat nytt kontrakt inför nästa säsong.

– Ja, nu är det klart, sade tränaren Nanne Bergstrand till Fotbollskanalen efter segern, vars lag nu vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Bortavinsten mot Helsingborg innebar att Hammarby tog klivet upp på en niondeplats i tabellen på samma poäng som åttan IF Elfsborg.