IFK Göteborg-Malmö FF

fotboll_malmöDet tunga mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF blev inte den fotbollsfest som nog många av oss hade hoppats på.

Rent fotbollsmässigt var det en helt okej match inför närmare 16 000 på Gamla Ullevi. Som väntat blev det också ganska tätt och tufft med totalt fyra utdelade gula kort. Dock kom allting att överskuggas av det som inträffade i den 77:e minuten.

Under tiden som MFF-spelaren Tobias Sana håller på att värma upp kastar en person från IFK Göteborgsklacken ett knallskott mot denne som briserar precis intill Sana. Som svar på detta tar sedan Sana hörnflaggan och kastar upp mot läktaren varifrån knallskottet kom.

Efter detta valde domaren Jonas Eriksson att avbryta matchen helt och hållet, det vill säga spelet återupptogs inte.

Än så länge har inget resultat fastsälls i matchen, men ska man gå efter vad som hänt efter liknande incidenter tidigare så kommer med största sannolikhet Malmö att tilldömas segern, något som även Svenska Fotbollsföbundets riksombud Anders Hübinette yrkar på.

”Huvudregeln säger att det lag vars supportrar orsakat skadan som gjort att matchen avbrutits skall förlora med 0-3”, säger Anders Hübinette.

Detta skulle alltså innebära att Malmö FF kommer att tilldömas segern med 3-0. I skrivande stund behandlas ärendet av Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnd som troligtvis kommer att fatta ett beslut i frågan i mitten av veckan.

Det har också diskuterats en del huruvida Tobias Sana kommer att få något straff för sitt tilltag med hörnflaggan. Enligt Anders Hübinette så kommer han inte att bestraffas eftersom han blev provocerad i situationen tidigare.

Tags: