IFK Norrköping ångar på

Allsvenskan tuffar på och nu återstår faktiskt bara ett par veckor innan det är dags att ta ett närmare en och en halv månad långt uppehåll inför EM-slutspelet i Frankrike som inleds om knappt fyra veckor.

Frågan är om fjolårets mästare IFK Norrköping skall lyckas med att behålla ledningen i serien fram tills dess. Onekligen ser det i alla fall ganska bra ut efter att man i helgen tog fjärde raka seger efter att ha besegrat GIF Sundsvall med 3-1 hemma på Parken.

Målskyttet inleddes i den 18:e minuten med att förra årets skyttekung Emir Kujovic blev fälld i straffområdet och sedan själv tog hand om straffen som han slog in säkert bakom Tommy Naurin i Sundsvallsmålet. Målet var Kujovic 50:e allsvenska mål totalt.

I början av andra halvlek ökade sedan inhoppande Sebastian Andersson på till 2-0. Sundsvall lyckades reducera till 2-1 genom Johan Eklund i den 89:e minuten och låg även på för en kvittering. På stopptid gjorde dock Nikola Tkalcic mål och fastställde slutresultatet till 3-1.

Seger blev det också Malmö FF som slog Gefle IF hemma med 3-0, Örebro SK som slog IF Elfsborg hemma med 1-0, för BK Häcken som slog Falkenbergs FF borta med hela 4-1 samt för Östersunds FK som lite överraskande slog IFK Göteborg hemma med 2-0. Matcherna mellan Jönköpings södra och Helsingborgs IF respektive Kalmar FF och Hammarby slutade bägge oavgjort 1-1.
Leder serien gör som sagt fortfarande IFK Norrköping med tre poäng tillgodo på Malmö FF och Örebro SK. I botten återfinns Gefle och Falkenberg.

Återstår nu endast en match i den nionde omgången, nämligen säsongens andra Stockholmsderby och det första på Friends Arena mellan AIK och Djurgårdens IF.