IFK Norrköping – David Moberg Karlsson

David Moberg Karlsson har efter sin återkomst till Allsvenskan varit en av de verkligt tongivande spelarna på IFK Norrköpings mittfält och kommer troligtvis även i år bli en av viktigaste spelarna för fjolårets trea.

David Moberg Karlsson föddes i Mariestad 20 mars 1994. Karriären inledde han i Björsäters IF innan han under ungdomsåren flyttade till IFK Mariestad där han debuterade i A-laget endast 15 år gammal.

År 2011 värvades Moberg Karlsson till storklubben IFK Göteborgs ungdomstrupp och den allsvenska debuten gjorde han 26 september samma år i en match mot Djurgårdens IF. Första allsvenska målet kom mot Brommapojkarna 7 april 2013.

Samma år skrev Moberg Karlsson på ett fyraårskontrakt med den engelska klubben Sunderland för vilka han dock inte spelade en enda match. Istället var han utlånad till skotska Kilmnarnock där han endast spelade fyra matcher under våren 2014.

I augusti 2014 lämnade Moberg Karlsson de brittiska öarna och skrev på ett fyraårskontrakt med den danska klubben FC Nordsjælland. Här gick det betydligt bättre. Under sammanlagt två säsonger blev det totalt 48 matcher och fem mål.

I juni förra året var det så dags för David Moberg Karlsson att återvända till Allsvenskan. Valet föll på IFK Norrköping för vilka han skrev på ett tre och ett halvt år långt kontrakt. Så här sa IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson om värvningen av Moberg Karlsson.

– Vi får en ung spelare, en offensiv spelare med en enorm kvickhet och fart. Hans bästa egenskaper är att utmana i djupled och jag är övertygad om att David – precis som alla andra som tar på sig IFK Norrköpings tröja – kommer att jobba enormt hårt för att fortsätta förvalta det förtroende vi byggt upp framöver.

Totalt blev det under förra säsongen 17 matcher, varav elva från start, och två mål.