IFK Norrköping – Nicklas Bärkroth

soccer_400438939

Mittfältaren Nicklas Bärkroth har det senaste året varit en viktig kugge i lagbygget hos IFK Norrköping och kommer troligtvis så också att vara under den kommande säsongen.

Nicklas Bärkroth föddes 19 januari 1992 i Göteborg och är son till den gamle allsvenske spelaren Robert Bengtsson Bärkroth som spelat i såväl Västra Frölunda IF som Örgryte IS.

Karriären inleddes i Balltrops FF. År 2007 kom Bärkroth till storklubben IFK Göteborg och på hösten samma år gjorde han också allsvensk debut, endast 15 år gammal, i en match mot Brommapojkarna. I och med detta blev han den yngste spelaren någonsin att spela i den högsta divisionen.

Sitt första mål i Allsvenskan gjorde han 2009, även detta i en match mot Brommapojkarna. Sommaren 2011 lånades Bärkroth också ut till BP där det totalt blev elva matcher och sex mål.

Under våren 2012 lånades Bärkroth ut igen, denna gång till portugisiska UD Leiria där han sammanlagt spelade tio matcher, dock blev det inga mål.

Inför säsongen 2013 återvände Bärkroth till BP för spel de kommande två säsongerna. Totalt blev det där 51 matcher och tre mål.

Förra året, 2015, gick Bärkroth till IFK Norrköping där han var med och förde laget till SM-guld, det första för klubben på 26 år. Totalt har det hittills blivit 40 matcher i Norrköping och fyra mål, samtliga under den senaste säsongen.

2016 blev Bärkroth också utsedd till Årets spelare av Svenska fans.
Landslagsdebuten kom i samband med januariturnén i början av 2015. Totalt har det blivit fyra matcher i den blågula dressen.