Inför Allsvenskans sjunde omgång

Allsvenskan har nu kommit en bit in i säsongen men än så länge har inget lag riktigt dragit ifrån i tabelltoppen. Malmö har visserligen börjat bra och leder den allsvenska tabellen men det är många lag som jagar bara några poäng bakom.

BK Häcken – IK Sirius

Häcken vann senast derbyt mot IFK Göteborg med förkrossade 4-0 och har sett starka ut hittills. Sirius har överraskat många med sitt trygga grundspel och vunnit flera matcher men här blir nog Häcken för svåra.

Halmstads BK – AIK

Solnaklubben AIK har varit en besvikelse så här långt och måste börja vinna om inte SM-guldet ska glida de ur händerna redan innan sommaruppehållet. Ett motiverat bortalag borde därför kunna slå HBK som haft svårt att göra mål hittills.

Östersunds FK – Hammarby IF

Två lag på uppgång drabbar samman på Jämtkraft Arena på söndag. Östersund tappade visserligen en tvåmålsledning på tilläggstid mot Elfsborg senast men har ändå spelat bättre på slutet. Hammarby vann derbyt mot AIK och följde upp detta med att spela oavgjort mot Sundsvall. I senaste matchen körde man dock över AFC med 4-0 och formen ser ut att vara uppåtgående. Ett kryss kanske ligger närmast men hemmaplansfördel talar för att jämtarna tar alla tre poäng.

IFK Göteborg – Kalmar FF

Blåvitt åkte på en riktig smäll senast då man förlorade derbyt mot Häcken. För de handlar det nu om att studsa tillbaka och visa att man har det som krävs för att blanda sig i kampen om toppositionerna. Kalmar å andra sidan kommer till spel en stor dos självförtroende efter vinsten med 2-0 mot Halmstad. Melker Hallberg slog till med ett riktigt drömmål i den matchen och han är en av de spelare Göteborg får se se upp med om de ska kunna knipa trepoängaren.

Örebro SK – Djurgårdens IF

Djurgården kryssade mot Norrköping senast i en svängig match och har allt mer börjat se ut som ett lag igen. Man värvade friskt inför säsongsstart och om de nya spelarna nu börjar hitta varandra har Djurgården en rolig säsong framför sig. Örebro har blandat och gett i säsongsinledningen och förlorade senast mot Malmö. Att då möta Djurgården blir därför ingen lätt uppgift för närkingarna.

Jönköpings Södra – AFC Eskilstuna

Fjolårsnykomlingen Jönköping mot en av årets nykomlingar Eskilstuna. En oviss match på förhand men Jönköping får ändå stå som knapp favorit med tanke på Eskilstunas tunga 4-0 förlust mot Hammarby senast. De är enda laget i årets Allsvenska som ännu inte vunnit någon match. Något som måste ändras om inte deras Allsvenska sejour ska bli ettårig.

IFK Norrköping – GIF Sundsvall

IFK Norrköping har precis som Örebro varit väldigt mycket upp och ner under säsongsinledningen. Efter den smärtsamma cupförlusten mot Östersund har man höjt sitt spel och med tanke på den trupp man förfogar över får de stå som favorit i denna match. GIF Sundsvall har plockat en del poäng i inledningen och har bland annat krigat sig till kryss mot både AIK och Hammarby på bortaplan. Återstår att se om östgötarna kommer kunna få hål på Sundsvall. Viktigt för bortalaget är att få igång målproduktionen som än så länge varit alldeles för dålig.

IF Elfsborg – Malmö FF

Svenska mästarna Malmö ser starka ut även i år och leder för tillfället serien på 14 poäng. Elfsborg krigade senast till sig ett kryss på tilläggstid mot Östersund, något som visar på god moral och inställning hos boråsarna. Malmö är dock inte Östersund och vi får se om de kan återvända hem till Skåne med alla tre poäng.