Inför Djurgården-Hammarby

Hammarby-if-fotbollNästa vecka, närmare bestämt på tisdag 19 april, är det dags för årets första Stockholmsderby och det på Tele2 Arena mellan Djurgårdens IF och Hammarby IF. Räkna med i princip fullsatt och en kokande stämning.

För Hammarbys del kan man glädjas åt att mittbacken David Boo Wiklander blivit spelklar till tisdagens match efter att klubben fått igenom sin dispensansökan. Wiklander som förra året spelade med mästarna IFK Norrköping blir ett välkommet tillskott till Bajen som har något av en skadekris.

– Det känns bra att vi kunde få till en lösning, säger Hammarbys tränare Mats Jingbld till Sportbladet.

Dock möter Hammarby ändå en tuff motståndare i form av Djurgården som har inlett årets Allsvenskan på ett alldeles ypperligt sätt med tre segrar på tre matcher och ensam i topp på nio poäng, två poäng före IFK Göteborg. Dessutom har laget gjort hela nio mål och endast släppt in ett. Med måtjuven Sam Johnson, som hittills gjort fyra mål, kommer Hammarbys backlinje att få det tufft, framför allt med tanke på att Hammarby redan släppt in sex mål på de tre första matcherna.

Förvisso kan också Djurgårdens backlinje komma att få det tufft då Hammarby verkligen har fått upp målångan efter att man gjorde hela fem mål i senaste matchen hemma mot Helsingborgs IF.

Hursomhelst så kommer det som alltid när det gäller derbyn att bli en tät match. Dock får väl ändå Djurgården hållas som något av favoriter då man som sagt inlett säsongen utan poängförlust. Ett hett tips är att Djurgården vinner med uddamålet, men att Hammarby nog kan knipa en poäng om man spelar på topp.

Hur det slutar får vi veta på tisdag kväll.