Inget svenskt lag kvar ute i Europa

Azerbajdzjan sweden flag_439583770

Trots att IFK Norrköping fick respass redan i den andra kvalomgången till Champions League och BK Häcken och AIK blivit utslagna tidigare i kvalet till Europa League levde ändå hoppet om att åtminstone få med ett svenskt lag till Europaspelet i höst.

Efter en stabil 1-0-seger hemma åkte IFK Göteborg till Azerbajdzjan med ett skapligt utgångsläge inför returen mot Qarabag.

Dock gick det inte alls som laget hade tänkt sig och redan i 19:e minuten fick IFK-målvakten John Alvbåge se bollen slinka in bakom honom efter att Rashad Sadygov gjort 1-0 med ett skott strax utanför straffområdet och värre skulle det bli.

Bara sju minuter senare small det igen när Muarem Muarem utökade till 2-0 efter en kontring. I det här läget räckte det dock med ett mål från IFK Göteborg för att laget skulle gå vidare.

Trots detta hade IFK svårt att skapa något mot Qarabags väldisciplinerade försvar och drygt fem minuter in i den andra halvleken kunder azererna göra 3-0 genom Dani Quintana som också blev slutresultatet.

– Vi får tyvärr erkänna att vi förlorade mot ett bättre lag. De var väldigt skickliga. Vi var inte tillräckligt bra. Det är ett bättre fotbollslag, de har spelare med en individuell skicklighet som vi inte har. Vi hade behövt få lite nerv i det genom att göra första målet, så det hade blivit lite press på dom, sade IFK:s tränare Jörgen Lennartsson till Sportbladet direkt efter matchen.