Irländsk lag fejkar spelares död

Tidigare idag rapporterades det att det irländska laget Ballybrack FC under fredagen den 23:e november meddelade Leinster Senior League där de spelar att en av deras spelare, spanjoren Fernando Nuno La Fuente, dog i en bilolycka när han åkte hem från träningen. Men igår kom det fram att de hade fejkat hans död, mest troligt för att flytta matchen.

När Leinster Senior League fick meddelandet menade klubben att på grund av denna händelse var de inte i stånd till att möta Arklow Torn den helgen. Då ingen hade några misstankar kring detta sköts matchen upp direkt utan problem. Man valde också att hedra Fernandos minne genom att hålla en tyst minut för honom i varje match i omgången.

Men det började anas ugglor i mossen när de sedan fick höra att kroppen hade flugits tillbaka till Spanien redan dagen därefter. Trots att de kontaktade Ballybrack FC kunde de inte få några riktiga svar på frågorna. Då började de höra av sig till de sjukhus som skulle kunna tänkas ta hand om ärendet fanns det inga tecken överhuvudtaget att detta ens skulle ha hänt.

Efter ytterligare grävande hittade man inlägg på social media att Fernando i verkliga fallet hade åkt tillbaka till Spanien redan fyra veckor innan den påstådda bilolyckan. Han visade sig vara livs levande och hade ingen aning om att han blivit dödsförklarad eller att något annat kring denna händelse.

Klubben erkända detta till slut igår (tisdag) och skylde alt på en enda person i klubben som själv tagit initiativet att ha kontaktat ligan med nyheten. De sade också att personen i fråga hade fått sparken. De ansvariga på Leinster Senior League köpte dock inte att det bara varit en enda person som kan ha lyckats med allt detta bakom klubbens rygg och utgår från att de helt enkelt ville flytta matchen av en eller annan anledning.

Ibland dyker det upp nyheter där man verkligen måste stanna till och fråga sig själv ”vad tänkte de egentligen?” Och detta är onekligen ett av dessa tillfällen. Vilka konsekvenser detta har för Ballybrack FC är det nog många som vill höra, inklusive en hel del som aldrig ens hört talas om Leinster Senior League förr.