Kalmar FF – Rasmus Elm

Mittfältaren Rasmus Elm är troligtvis en av Kalmar FF:s mest kända profiler. Dessutom har han två kända bröder som också spelar fotboll, Viktor och David, vilka för övrigt också är hemmavarande i Kalmar FF.

Rasmus Elm föddes 17 mars 1988 som den yngste av de tre bröderna Elm. Karriären inleddes i Johansfors IF där Rasmus Elm debuterade redan som 14-åring. Därefter blev det spel i Emmaboda IS innan han värvades av Kalmar FF inför säsongen 2005.

Sin allsvenska debut gjorde han 9 maj 2005 mot IFK Göteborg. Så småningom etablerade sig Rasmus Elm i Kalmar FF och under sammanlagt fem säsonger gjorde han totalt 96 matcher och 19 mål. Dessutom var han med och tog SM-guld med laget hösten 2008.

I slutet av sommaren 2009 skrev Elm på ett fyraårskontrakt för den holländska klubben AZ Alkmaar där han var relativt framgångsrik. Under de tre säsongerna han spelade för klubben blev det 83 matcher och 18 mål.

Inför säsongen 2012/13 flyttade Elm till den ryska ligan och storklubben CSKA Moskva med vilka han blev rysk mästare såväl 2013 som 2014. Trots två ligaguld kantades tiden i Ryssland av skador. På tre säsonger blev det förvisso 47 matcher, men endast fem mål.

Sommaren 2015 var det dags för Rasmus Elm att återvända till Sverige och Allsvenskan. Inte helt oväntat föll valet på Kalmar FF.

Även i landslaget har Rasmus Elm rönt en del framgångar i såväl junior- som A-landslag. 2009 var han med i det svenska lag som gick till semifinal i U21-EM på hemmaplan där man mycket snöpligt förlorade mot England på straffar.

Tidigare samma år hade han även gjort debut i A-landslaget i en match mot USA under den årliga januariturnén. Totalt har det blivit 39 matcher i A-landslaget och fyra mål.