Knapp förlust för blågult i VM-kvalet

Efter tre raka matcher utan förlust tog det till slut stopp mot Frankrike på Stade de France om än knappt.

Sverige inledde matchen bra även om det var fransmännen som stod för det mesta av bollinnehavet. Med ett bra försvarsspel lyckades blågult till stor del neutralisera sommarens EM-finalister som endast skapa ett par hyfsade chanser.

I den andra halvleken höjde Frankrike tempot. Trots detta var det ändå Sverige som tog ledningen på den franska nationalarenan efter att Emil Forsberg slagit in en frispark från 25 m i den 55:e minuten.

Målet fick verkligen fart på Frankrike som replikerade endast tre minuter senare när Paul Pogba nickade in bollen via ribban efter en frispark från Dimitri Payet.

Drygt fem minuter senare, i den 65:e minuten, var det dags igen när Payet placerade in 2-1, ett mål som kom att bli omdiskuterat efter en misstänkt offside på Antoine Griezmann i ett tidigare skede precis innan målet.

– Jag ställer honom (Griezmann) offside och jag ser att det är offside. Domaren kommer kanske ändra sig när han ser det i efterhand, sade svenske ytterbacken Emil Krafth till Sportbladet efter matchen.

Efter 2-1-målet fortsatte Frankrike att dominera matchen även om Isaac Kiese Thelin hade en vass kvitteringschans i slutet av matchen. Trots förlusten var förbundskapten Janne Andersson ändå nöjd med den svenska insatsen.

– Jag måste säga att jag är imponerad av flera av spelarna som klarar det så bra. Återigen, nu gör det bara ont, men tittar man tillbaka på det om ett tag så kan man nog säga att det var ganska bra, men det hade betytt så mycket bara vi hade kunnat trycka in tvåan i slutet, sade den svenske förbundskaptenen till svenskfotboll.se efter matchen.

Förlusten innebär att Sverige efter fyra spelade matcher ligger på en tredjeplats i VM-kvalgrupp A med lika många poäng som tvåan Holland.