La Liga rullar igång

Efter att Premier League började förra helgen har turen nu kommit till Spanien och La Liga. Årets säsong ser så klart oerhört spännande ut och frågan alla ställer sig är om något lag kommer kunna utmana de två giganterna Real Madrid och Barcelona.

Det lag som ligger närmast till hands när man kollar på titelutmanare är Atlético Madrid som under flera år varit en nagel i ögat på de två superklubbarna. Det som talar mot Atlético är att laget belagts med värvningsförbud till och med januarifönstret vilket kan visa sig vara ett hårt slag för den mindre av de två stora klubbarna från den spanska huvudstaden.

I Barcelona har sommaren främst handlat om turbulenta rykten kring övergångar. Att Neymar lämnade för Paris Saint-Germain var en riktig kalldusch för Katalanerna som nu får ge sig ut på transfermarknaden i jakt på en ersättare. Man har under lång tid kopplats ihop med Liverpools mittfältsstjärna Coutinho men då Pools ägare i dagarna gick ut med brassen absolut inte skulle säljas så börjar tiden rinna ut för Barcelona.

Man har dock gjort klart med tidigare Tottenham-spelaren Paulinho som efter ett äventyr i Kina nu återvänder till den europeiska fotbollen. Det blir onekligen spännande att se hur återstoden av transferfönstret utvecklar sig för Barcelona.

Real Madrid hade ett otroligt framgångsrikt fjolår där man vann både ligan och Champions League. Under sommaren har Real varit relativt lugna och inte gjort så mycket väsen av sig på transfermarknaden. Man har sålt mittfältaren James Rodriguez till Bayern München men har i övrigt avvaktat. Även här blir det spännande att se hur de sista veckorna på transferfönstret utvecklar sig men vad det verkar så kommer Los Blancos nöja sig med den i sammanhanget fantastiska trupp man har.

Oavsett vad lagen gör eller inte gör på transfermarknaden så har vi en otroligt spännande säsong att se fram emot. Vamos!