Landslaget och utländska spioner

Landslagen anlände något sent i Ryssland idag, men det har redan funnits personal på plats för att kontrollera anläggningen och att den uppfyller lagets krav och behov. Medan själva planen håller riktigt hög kvalitet finns det en oro som rör ett annat område: spioneri.

Det exakta problemet med situationen är att anläggningen går att åskåda från utsidan. Varje gång laget håller stängd träning finns det inte något som egentligen hindrar andra länder från att spionera under tiden. Runtikring tränings planen finns det inte bara öppen mark utan även ett flertal höghus. Vem som helst kan sitta i någon av dessa och ta bilder eller filma träningen.

Men i slutändan säger Lasse Richt ändå att detta inte kommer att förändra hur laget tränar. Han säger också att han aldrig varit med om att motståndarlag har spionerat på stängda träningar tidigare, men erkänner också att de skulle kunna ha gjort det och helt enkelt kommit undan med det.

På måndag 14:00 kan vi se Sverige spela sin första gruppspelsmatch mot Sydkorea. Och medan Sverige kanske är tippad som favorit kommer ju inte pirret försvinna innan vi sett matchen börja spelas med våra egna ögon.