Linköping fortsätter vinna

Ifjol vann Linköping Damallsvenskan i överlägsen stil och hade när säsongen skulle summeras tio poäng till godo på tvåan Rosengård. När vi nu summerar den fjärde omgången av årets Damallsvenska har Linköping vunnit alla sina matcher hittills och det blir spännande att se om de kommer lyckas vinna i år igen.

I senaste matchen vann de mot Kristianstad med 2-1 efter ett sent segermål av Tove Almqvist. Kristianstad säsongsinledning har varit tyngre och man ligger för närvarande på tionde plats precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Eskilstuna ligger för tillfället på andra plats och vann precis som Linköping sin senaste match med 2-1. KIF Örebro stod för motståndet i den jämna matchen på Tunavallen där Mimmi Larssons mål i den 41:a minuten visade sig vara matchavgörande.

Storsatsande Rosengård med landslagsanfallaren Lotta Schelin i laget körde över Kopparbergs/Göteborg på söndagseftermiddagen. Slutsiffrorna skrevs till 5-0 och Rosengård får nog ses som en av de främsta utmanarna till Linköping i år.

Det enda Norrlandslaget i årets Damallsvenska, Piteå IF, kom på fjärde plats ifjol och har inlett bra även i år. Man vann nu senast mot Hammarby med 1-0 efter mål av Ellen Lofqvist och man har häng på topptrion i den jämna tabellen.

På Stockholms stadion drabbade Djurgården och Kvarnsveden samman och där var det bortalaget som fick med sig alla tre poäng hem efter en jämn match. Tabitha Chawinga var stor segerorganisatör för Kvarnsveden genom sina två mål. Det andra målet gjorde hon i den 92:a minuten. En imponerande seger av Kvarnsveden som fick Johanna Axfeldt utvisad redan i den 21:a minuten.

Nykomlingen Limhamn Bunkeflo tog sin första trepoängare när man mötte Vittsjö på bortaplan. Trots två mål av Linda Sällström så vann alltså Limhamn Bunkeflo detta täta Skånederby.

Det blir onekligen spännande att se hur den Damallsvenska säsongen utvecklar sig. Kommer Linköping lyckas behålla serieledningen eller kommer Eskilstuna eller Rosengård kliva om? Kanske kan Piteå blanda sig i titeldiskussionerna också?

Vi fotbollsfans har onekligen en spännande säsong att se fram emot. Oavsett om du följer ditt lag på plats eller från andra delar av landet är det väldigt roligt att säsongen äntligen är igång. Du kanske ska passa på att satsa en slant på ditt favoritlag? Vem vet, det här kanske är deras år.