Makalös vändning av Barca hemma mot PSG

Efter 0-4 borta på Parc des Princes var det inte mycket som talade för att FC Barcelona skulle lyckas vända på åttondelsfinalen mot Paris Saint Germain hemma på Camp Nou. Men efter en otrolig forcering och med ett mål i de absoluta slutsekunderna gjorde Barca det omöjliga och är nu vidare till kvartsfinal i Champions League.

Det började bra för Barca inför de drygt 96 000 åskådarna på Camp Nou när Luis Suarez redan i tredje minuten lyckades sätta 1-0 bakom Kevin Trapp i PSG-målet. I den 40:e minuten utökades sedan ledningen till 2-0 efter självmål av Layvin Kurzawa.

Fem minuter in i andra halvlek började hemmalaget verkligen att vädra morgonluft när Neymar blev neddragen i straffområdet och Lionel Messi säkert slog in den efterföljande straffen till 3-0 för Barca.

Dock släcktes nog hoppet för många Barca-supportrar när PSG:s skyttekung Edison Cavani satte 3-1 efter en dryg timmes spel. Men hemmalaget gav inte upp.

I den 88:e minuten satte Neymar en läcker frispark till 4-1 och tre minuter senare också 5-1 på straff och plötsligt räckte med ett mål för att Barcelona skulle gå vidare till kvartsfinal.

Och i den 95:e minuten med bara sekunder kvar att spela lyckades Sergi Roberto slänga sig fram och sätta in 6-1, vilket innebar att Barcelona vann med totalt 6-5.

– Jag vet inte hur jag gjorde mål, jag är bara väldigt glad, sade matchvinnaren efter slutsignalen.

– Ingen av oss slutade tro. Om man ser tillbaka på matchen, trots deras mål, så var vår insats imponerande. Vi riskerade massvis och det var värt det. De här sluten sker ibland inom fotbollen, sade Barcelonas tränare Luis Enrique till den spanska tidningen Marca direkt efter matchen.