Målfest för Örebro i Gävle

MatchdaxDen tionde omgången i Allsvenskan blev en målrik historia med minst två mål i varje match. Störst utdelning blev det för Örebro SK som slog Gefle IF borta på Strömvallen med hela 0-4 och därmed fortsatt hänger med i den absoluta toppen av serien.

Gefle IF – Örebro SK

Redan i den sjätte minuten inleddes målskyttet när Kalle Holmberg lyckades få in ett välplacerat skott i den bortre stolpen bakom Emil Hedvall i Geflemålet.

Mål

0-1 var också resultatet i paus. Dock skulle det endast dröja två minuter in i den andra halvleken innan Logi Valgardsson slog in 0-2 på hörna, vilket för övrigt också var islänningens första mål i Allsvenskan.

Dryga kvarten senare ökade Astrit Ajdarevic på till 0-3 efter en stenhård frispark innan Maic Sema fastställde slutresultatet till 0-4 i den 82:a minuten.

Segern var Örebros tredje raka och innebär att laget befäster sin tredje plats bakom IFK Norrköping och Malmö FF. För Gefles del ser det däremot betydligt tyngre ut. Laget har nu inte tagit poäng sedan den 23 april och blir tillsammans med Falkenberg allt mer cementerade i botten av tabellen.

Övriga Allsvenskan

För övriga lag i toppen så spelade IFK Norrköping lika, 1-1, borta mot IFK Göteborg medan Malmö FF vann mot Hammarby IF borta på Tele2 Arena med 3-2.

Seger blev det även för AIK som slog Falkenbergs FF borta med 3-2, för BK Häcken som slog Jönköpings södra hemma med 3-1, för IF Elfsborg som bortaslog GIF Sundsvall med 3-1 samt för Kalmar FF som tog en tung seger borta mot Djurgårdens IF med 3-0.

Den sista matchen i omgången mellan Helsingborgs IF och Östersunds FK på Olympia slutade 1-1.