Målfyrverkeri

Premier League har äntligen sparkat igång och vi som sett fram emot premiären av den engelska högstaligan fick verkligen se våra högt ställda förväntningar infrias. Det var en riktigt spännande första omgång och vi fick se en rad intensiva och täta matcher under helgen som gick. Om det fortsätter så här har vi onekligen en spännande säsong att se fram emot.

Fyrverkeriet inleddes när topptippade Arsenal tog emot Leicester på hemmaplan under fredagskvällen. Matchen slutade 4-3 efter att franska landslagsanfallaren Olivier Giroud frälst Arsenalfansen med ett sent nickmål. En hård förlust för Leicester som hade ledningen med både 2-1 och 3-2 innan Giroud alltså klev in i handlingen och såg till att de tre poängen stannade i London.

Med denna intensiva inledning trodde man kanske att vi skulle bjudas på lite mer avslagna matcher under lördagen. Ingenting skulle kunna vara mer fel. Det började med att Watford krigade sig till en poäng mot topptippade Liverpool efter att ha kvitterat till 3-3 i den 93:e minuten genom mittbacken Miguel Britos. En kalldusch för Liverpool som satsat stort inför säsongen och bland annat värvat egyptiske landslagsmannen Mohamed Salah.

Härnäst var det dags för regerande mästarna Chelsea att sparka igång säsongen mot erkänt bortasvaga Burnley. Detta stoppade dock inte Burnley som till slut vann med 3-2 efter att Chelsea bland annat fått två spelare utvisade. En riktig missräkning för Antonio Contes mannar som nu får ladda om inför nästkommande match mot toppkonkurrenten Tottenham som vann mot nykomlingen Newcastle med 2-0 under söndagseftermiddagen.

Ett annat uppseendeväckande resultat var nykomlingen Huddersfield som tvålade dit Crystal Palace med 3-0 i sin första Premier League-match någonsin. Detta innebar en tung start för Palace och deras nya tränare, tidigare storspelaren Frank De Boer, som nu får ladda om inför nästa match mot Liverpool.

På tal om målrika matcher så avslutades omgången med Manchester United som körde över West Ham med klara 4-0. Uniteds storvärvning Romelu Lukaku började genast leverera och gjorde två av Uniteds fyra mål. Övriga målskyttar var Anthony Martial och Paul Pogba.

Övriga matcher i den första omgången:

Everton 1 – 0 Stoke
Southampton 0 – 0 Swansea
West Bromwich 1 – 0 Bournemouth
Brighton & Hove 0 – 2 Manchester City