Malmö allt närmare guldet

Efter söndagens tunga seger borta mot IFK Norrköping ser det allt mer ut som att Lennart Johanssons pokal kommer att hamna i Skåne.

Inför ett fullsatt Östgötaporten Arena, närmare 16 000 åskådare, var det mycket som stod på spel innan seriefinalen. Vid hemmaseger skulle IFK Norrköping endast vara en poäng bakom Malmö FF. Förlust för ”Peking” och en återupprepning av förra årets succé skulle te sig näst intill omöjlig.

Hemmapubliken fick se ett Norrköping som förde matchen under den första halvtimmen. Trots detta var det åt andra hållet första målet skulle komma när Kari Arnason i 29:e minuten nickade in 1-0 för gästerna efter en hörna, vilket också var resultatet i paus.

I den andra halvleken rivstartade hemmalaget och bara tre minuter in i denna kom också kvitteringen Nicklas Bärkroth ställts helt fri efter ett inlägg.

Efter IFK-målet spelade Malmö upp sig och i 69:e minuten efter att Yoshimar Yotun nickat bollen på Alexander Jeremejeff som stötte in bollen med axeln. Andreas Johansson ville ha det till hands, men fick inget gehör hos domaren.

Resterande delen av matchen jagade hemmalaget en kvittering, men utan att lyckas. Slutresultat, 2-1 till Malmö som nu är mycket nära guldet.

– Ingenting kan stoppa oss just nu. Det ska vara klart, vi kan inte tappa det. Om vi tappar det förtjänar vi inte att vinna guldet, så enkelt är det, sade MFF:s mittfältare Erdal Rakip till Sportbladet direkt efter matchen.

Segern innebar att Malmö nu har sju poäng tillgodo på både IFK Norrköping och AIK, som vann hemma mot Östersunds FK på Friends Arena med 2-0.

Till och med Norrköpings tränare Jens Gustafsson anser att Malmö FF kommer att vinna Allsvenskan 2016.

– Ja, det tar Malmö, sade han till Sportbladet efter matchen.