Malmö FF säkrade guldet

Efter den tunga förlusten hemma mot Östersunds FK förra helgen var ordningen återställd när Malmö tog en enkel bortaseger mot nästjumbon Falkenbergs FF med 3-0. I och med att IFK Norrköping förlorade borta mot IF Elfsborg säkrade även SM-guldet.

Det märktes att MFF var rejält revanschsugna efter förra omgångens debacle hemma på Swedbank Stadion. Redan i den andra minuten klackade norrmannen Jo Inge Berget in ledningsmålet inför de drygt 5 000 åskådarna på Falkenbergs IP, varav över 3 000 tillresta MFF-fans.

Och det skulle komma mer. Efter knappt 20 minuter kom 2-0 efter ett distinkt avslut från 17-årige Mattias Svanberg. Tio minuter senare hade samme Svanberg chansen att öka på till 3-0, men missade.

Istället skulle det dröja till början av den andra halvleken innan Alexander Jeremejeff kunde öka på till 3-0 efter ett friläge. Samtidigt tog Elfsborg ledningen mot IFK Norrköping, vilket gjorde att Malmö vid det laget hade SM-guldet i sin hand.

Knappa 20 minuter senare ökade Elfsborg även på till 2-0, men Norrköping reducerade med drygt fem minuter kvar så det blev några minuters nervös väntan innan MFF definitivt kunde guldjubla.

Vid slutsignalen stormade MFF-fansen planen för att fira guldet tillsammans med spelarna. Efter matchen var tränaren Allan Kuhn nöjd, men ändå samlad.

– Jag förstår inte hur jag kan vara så lugn. Det är fantastiskt. Vi har supportrar som är helt outstanding. Vi har gjort det tillsammans allihop, sade Kuhn till Sportbladet efter matchen.

Guldet innebär att Malmö FF nu är det lag med flest SM-guld, 19 stycken, vilket är ett mer än IFK Göteborg.

– Vi är det bästa svenska laget genom tiderna, sade MFF-anfallaren Markus Rosenberg till Sportbladet efter matchen.